Dissabte 23 de març de 2024
Campionat Nacional de Catalunya de Clubs

Prova Open

SORTIDA A LES 16:10

LÍMIT 400 PARTICIPANTS (PREMIS PER CATEGORIES SUB23, ABS, V1, V2, V3)

Inscripcions

Juniors 25 € (Federats) - 37 € (No Federats)

Sub23 25 € (Federats) - 37 € (No Federats)

Absolut 25 € (Federats) - 37 € (No Federats)

Veterans 25 € (Federats) - 37 € (No Federats)

La prova del Campionat de Catalunya de Clubs té un circuit dissenyat de forma que no hi hagi problema amb els encreuaments, ni amb els trams d'anada i tornada, ni amb els doblats.

Distàncies 5km a peu, 20km en bicicleta i 2.5km a peu.

14:00 - Dorsals
15:00 - Entrada a boxes
16:10 - Sortida*

* Segons requeriment de la Federació Catalana de Triatló, NO està permesa la utilització de bicicletes de muntanya, ni de gravel, etc. Exclusivament bicicletes de carretera.

 • Primera Cursa a Peu:
  5 km (1 volta)

  Nou circuit per la primera cursa a peu, 100% per asfalt i pel parc tecnològic, més ràpid i amb menys desnivell. Sortim en direcció rotonda de les banderes i girem a mà esquerra, i fem un bucle d'anada i tornada per la zona nord del parc tecnològic, per anar a buscar els darrers 2.5km, que coincideixen amb els de la segona cursa a peu després de la bicicleta. Encarem boxes des de la rotonda de les banderes pel carril bici per iniciar la primera transició.

  Primera Cursa a Peu 5km
 • Primera Transició (T1)

  Des de la zona de meta i pel carril bici paral·lel a boxes entrem per buscar la bici, i després de fer el recorregut dins del box iniciem els 20km de ciclisme en direcció Sant Cugat.

  Primera Transició
 • Circuit de Bicicleta de carretera:
  20 km (2 voltes)

  Uns circuits molt amples i molt segurs. Doble carril per a cada sentit amb mitjana de ciment, circuit completament tallat al trànsit i amb rotondes de gran diàmetre per facilitar el seu pas.

  El recorregut s'inicia des de la rotonda del Parc tecnològic i es circula en direcció Sant Cugat. En arribar a la rotonda del Sincrotró es fa un gir de 90º cap al tram amb més pujada en direcció a l'UAB. Es fa una incursió en el campus de l'UAB, començant per una exigent pujada de 250m al 12% que farà les delícies dels mes escaladors. Després de fer aquesta forta pujada es passa per davant de la facultat de medicina, per la vila universitària i baixem per la zona de l'Applus per enllaçar de nou amb la zona del parc de l'Alba - Sincrotró.

  La baixada des de l'UAB cap al Sincrotró és la part més ràpida del circuit, i un cop agafem de nou la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat, és pràcticament pla i es pot rodar molt ràpid. La tornada cap al parc tecnològic és també molt ràpida i només té una petita pujada d'uns 50m al 5%.

  L'amplitud de la carretera permetrà rodar cómodament en grup, fer avançaments amb total seguretat. El desnivell positiu acumulat en els 20km és de 200m**

  Circuit Ciclista
  Perfil del Circuit Ciclista
 • Segona Transició (T2) i Segona
  cursa a Peu (2.5 km)

  Al fer el pas per la segona volta, entrem a l'avinguda del Parc Tecnològic i baixem de la bici, al fer l'entrada pel mateix lloc per on s'entra al final de la primera cursa a peu, el box queda compensat. Sortim corrent pel lateral del box en direcció a la meta.

  El segon segment de la cursa a peu passa pels primers metres de la primera cursa a peu, i es una anada/tornada pel recinte del parc tecnològic, a on es podrà controlar les diferències amb els rivals/companys.

  Segona Cursa a Peu

  En aquest mapa amb imatges per satèl·lit es pot apreciar amb més detall la zona d'aparcament, amb capacitat suficient per cobrir tots els cotxes dels participants de la prova. Tot concentrat en un espai molt proper, per facilitar la logística del participant i fer més còmode l'estada dels acompanyants.

  Informació general

VOLUNTARIS

INSCRIU-TE

SEGUEIX-NOS

COMUNICAT DE CANCEL·LACIÓ DE LA PROVA

Des del comitè organitzador ens veiem en la necessitat de cancel·lar la 11a edició del duatló de carretera de Cerdanyola. A una setmana del tancament d'inscripcions només hi ha 3 equips inscrits al campionat nacional de Catalunya de clubs i 39 participants a la prova Open. Amb aquesta xifra d'inscrits no podem garantir la viabilitat econòmica de la prova sense deixar un balanç molt negatiu als comptes del club. Al llarg dels propers dies procedirem a fer la devolució íntegra a tots els inscrits a la prova.

Una prova de les dimensions del duatló de Cerdanyola com a CNC té uns costos fixes molt grans, als que els darrers dos anys hem hagut de sumar l'assumpció del pagament dels premis en metàl·lic als clubs guanyadors i aquest darrer any s'ha sumat els costos de cronometratge. Aquests dos conceptes, fins que s'han "traspassat" als clubs organitzadors, els assumia la federació catalana de triatló. Tot això, amb un nivell d’inscrits tan baix, fa que sigui impossible assumir l’organització amb el nivell de qualitat que ens auto exigim des del club sense perjudicar-lo econòmicament.

Obrim un procés de reflexió intern per veure que podíem haver fet millor, però el volem fer extensiu a participants i clubs, que amb el fet d'apuntar-se a darrera hora a les proves perjudiquen greument la gestió i planificació de l'organitzador. Tanmateix, esperem que la federació tingui prou esperit d'autocrítica per valorar que amb aquest model de gestió de les competicions, les proves organitzades pels clubs catalans estan en perill, doncs tot el pes organitzatiu i econòmic recau exclusivament en el club.

Donem per finalitzada una etapa i la desena edició del duatló de carretera Cerdanyola (la del 2023) serà la darrera. Si mirem enrere veiem amb orgull una prova que ha estat sis vegades campionat de Catalunya en alguna de les seves modalitats, una vegada prova classificatòria pel campionat d’Espanya i al 2016 va ser seu del campionat d’Espanya de duatló, portant a la ciutat més de 1500 esportistes en la que va ser l’edició més multitudinària de la prova.

El principal objectiu del club és fomentar la pràctica esportiva per tothom i la prova del nostre duatló infantil agafarà el testimoni d’aquesta prova en el futur.